Aydın Çıkışlı Balkanlar Turu Tur Programı

VİZESİZ PROGRAM !

 

12 ADET TUR + 6 AKŞAM YEMEĞİ

(BİR ADEDİ BALKAN GECELİ) DAHİL

EKSTRA TUR YOK !

 

5 ÜLKELi ViZESiZ “KALİTELİ” BALKANLAR

K.MAKEDONYA-SIRBiSTAN-KARADAĞ-BOSNA HERSEK-ARNAVUTLUK

BELGRAD-SARAYBOSNA-MOSTAR-BLAGAJ-POÇiTEL-PERAST-BUDVA-KOTOR-ÜSKÜP

TiRAN-OHRiD-RESNE-MANASTIR-MATKA KANYONU TAMAMI DAHİL 

 

AİR SERBİA DEVLET HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFER KALİTESİ İLE İZMİR’DEN İZMİR’E, BELGRAD GİDİŞ, BELGRAD DÖNÜŞ AKTARMASIZ DİREKT UÇUŞLAR !

Tur Hareket Tarihleri:
20 Nisan • 04, 18 Mayıs • 01, 15, 22, 29 Haziran • 06, 13, 20, 27 Temmuz • 03, 10, 17, 24 Ağustos • 07, 21 Eylül • 05, 19 Ekim

 

1. GÜN CUMARTESİ İZMİR - BELGRAD

Cumartesi günü saat 14:00'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı DIŞ HATLAR terminalinde buluşuyor ve Check-In işlemlerimizi tamamladıktan sonra Air Serbia Havayolları’na ait JU433 sefer sayılı uçağımız ile 16:10'da AKTARMASIZ DİREKT Belgrad’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 17:00'de varışımızı takiben TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Belgrad şehir turumuz. Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan şehir turu esnasında görülecek yerler arasındadır. Şehirdeki kapsamlı gezimizin ardından otelimize transfer ve yerleşme. Konaklama Belgrad’daki otelimizde.

2. GÜN PAZAR BELGRAD- SARAYBOSNA

Sabah kahvaltımızın ardından Saraybosna’ya doğru yola çıkıyoruz. Saraybosna’ya varışımızı takiben TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Saraybosna şehir turumuz. Şehir iki asır boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya - Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuştur. 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış olsa da kent halen güzelliğini büyük ölçüde korumaktadır. Saraybosna'da yapacağımız panoramik şehir turumuzda meşhur Baş Çarşı, tarihi Osmanlı hanı; Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastının gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin Avusturya - Macaristan yönetimi altında kaldığı dönemde yapılan batı tarzı binalarını görebileceğiniz Ferhadiye Caddesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzu takiben otelimize yerleşme. Konaklama Saraybosna yakınlarındaki otelimizde.

3. GÜN PAZARTESİ SARAYBOSNA - MOSTAR (BLAGAJ )

Sabah kahvaltımızın ardından Mostar’a doğru yola çıkıyoruz. Varışımızı takiben TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Mostar turumuz. 1992 savaşında yıkılan köprüsüyle anılan Mostar 600 yıllık geçmişe sahip. Bosna-Hersek'i oluşturan iki parçadan biri olan Hersek'in en büyük şehridir Mostar. Şehri tanıtan yürüyüş turumuzdaki ilk durağımız, 1557'de Mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin'in inşa ettiği ancak 1992'de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004'te Türkiye'nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Mostar Köprüsü. Ardından Kuyumcular Çarşısı, Koska Mehmed Paşa Camii ve Eski Hamam göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Blagaj turumuz. Blagaj, Bosna'nın içinden de geçen “Neretva” nehrinin doğduğu yer. Blagaj'ı önemli kılan ise hemen su kaynağının bulunduğu mağaranın yanı başında bulunan “Blagaj Tekkesi”. Bölge 1465'de Osmanlıların eline geçtiği dönemde kurulan bu Bektaşi Tekkesi, bölgenin yerel halkı olan Boşnakların hızla Müslümanlığı seçmesinde büyük rol oynadı. Blagaj Tekkesi'nin bir de çok önemli kahramanı var: Sarı Saltuk... Sarı Saltuk, Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Cem Sultan'ın himayesinde derlenen ve 'Saltukname' adıyla da bilinen halk efsanesinin kahramanı... Anadolu'nun ve Rumeli'nin fethi sırasında önemli rol oynayan, efsaneleştirilmiş bir Bektaşi babası... Güçlü, korkusuz, ama bir o kadar da bağışlayıcı ve hakkaniyetli bir kahraman olan Sarı Saltuk, bu özellikleriyle birçok coğrafyada halkın sevgilisi olmuş. Hatta sadece Müslümanlar için değil Hıristiyanlar için de önemli bir kahraman. Bu yüzden Blagaj Tekkesini her dinden yüz binlerce kişi ziyaret ediyor. Blagaj'ın muhteşem doğasını ve Blagaj Tekkesinin efsanelerini arkamızda bırakıp otelimize yerşiyoruz. Restoranda veya otelde alacağımız akşam yemeğinin ardından konaklama Mostar / Blagaj yakınlarındaki otelimizde.

4.GÜN SALI MOSTAR- ( PERAST - KOTOR - BUDVA) - İŞKODRA

Sabah kahvaltımızın ardından TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Perast - Kotor - Budva turumuz için Karadağ sahillerine doğru yol alıyoruz. İlk durağımız olan Perast’tayız. Kıyıya yaklaşık 1 mil uzaklıktaki 2 küçük ada, Perast'ın tarihi taş evlerine bakar. İki adanın birisinde tarihi Kilise, diğerinde Manastır bulunur. Kısa bir fotoğraf molasının ardından Perast'ın doyumsuz manzarasını geride bırakıp yolumuza devam ediyoruz. Bu kez Kotor'dayız. Tarih boyunca korunaklı konumu sayesinde Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen ve böylece ekonomisini İtalyan devletleri ile yaptığı ticarete dayandırmış Kotor'da Eski Şehir, Aziz Tripun ve Nikola Kiliseleri ve tarihi Saat Kulesi göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Tarih ve doğası ile turistik bir cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor turumuzu takiben körfezin nefes kesen manzaraları eşliğinde yolumuza devam ediyoruz. Muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar'ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva'da yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi ve kaleyi gezeceğiz. Günün sonunda akşam yemeğinin ardından konaklama İşkodra yakınlarındaki otelimizde.

5.GÜN ÇARŞAMBA İŞKODRA - TİRAN - OHRİD

Sabah kahvaltımızın ardından TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Tiran turu için Arnavutluk'a doğru yola çıkıyoruz. 20. yüzyıl boyunca savaşlar arasında kalmış ve 40 yıl boyunca Enver Hoca'nın diktatörlük rejimini yaşamış, Balkanlar'ın dağlık ülkesi Arnavutluk'un başkenti Tiran'a varıyoruz. 1614'te Süleyman Paşa tarafından imar edilen ve 1920'de Arnavutluk'un başkenti olan bu güzel şehri tanıtan, panoramik turumuz esnasında Ethem Bey Camii, tarihi Saat Kulesi, Ulusal Müze, Opera ve Bale Binası, Parlamento ve Başbakanlık Binaları, Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Rahibe Teresa Heykeli ve İskender Bey Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Tiran turumuzun ardından yolumuza devam ediyoruz. Ohrid’e varışımızı takiben TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Osmanlı'nın Balkanlar'daki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid'de şehir turumuz. Yürüyerek yapacağımız bu turumuz esnasında Tarihi Çınar Meydanı, Aziz Bogorodica Kameusko, Aya Sofya Kiliseleri (dışarıdan), Ohrid'li Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, müze olarak kullanılan Eski Türk Konakları, Roma döneminden kalma antik tiyatro, Aziz Panteleymon Kilisesi (aşağıdan) görülecek yerler arasındadır. Restoranda veya otelde alacağımız akşam yemeğinin ardından konaklama Ohrid yakınlarındaki otelimizde.

6. GÜN PERŞEMBE OHRİD (BİTOLA / MANASTIR - RESNE) - ÜSKÜP

Sabah kahvaltımızı takiben Ata'mızın izlerini bulacağımız turumuz için Resne - Bitola / Manastır'a hareket ediyoruz. Bu turumuzda ilk durağımız Resne'de; İttihat ve Terakki'nin en ünlü 3 simasından biri olan Resne'li Niyazi Bey'in evi ve yaptırdığı Saray Binası'nda fotoğraf molası veriyoruz. Ardından yolumuza devam ediyor ve Manastır'a ulaşıyoruz. Makedoncada da Manastır anlamına gelen 'Bitola' adıyla anılan bu güzel şehri tanıtan turumuzda Atatürk'ün mezun olduğu Askeri İdadi ve içindeki Atatürk Müzesi, Haydar Kadı Camii, Mehmet Ağa Camii, Bedesten, Eski Çarşı, Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Manastır turumuz sonrasında bu kez Üsküp’e hareket ediyoruz. TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ K.Makedonya'nın doğa turizmi açısından en popüler yeri olan Matka Kanyonu turu. Bu turumuzda kanyonun muhteşem manzarasıyla büyüleneceksiniz (tekne turu ücreti dahil değildir). Varışımızı takiben akşam yemeği, otelimize transfer ve yerleşme. Konaklama Üsküp’teki otelimizde.

7.GÜN CUMA ÜSKÜP-BELGRAD

Sabah kahvaltımızı takiben TÜM MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÜCRETSİZ Üsküp şehir turumuz. Üsküp Kalesi, Makedonya Meydanı, Vardar Nehri üzerindeki tarihi Taş Köprü, Kapı Han, Sulu Han, Kurşunlu Han, Çifte Hamam, Davut Paşa Hamamı, Sultan Murat Camii, Tarihi Saat Kulesi, İsakiye Alaca Camii, Gazi İsabey Camii ve tarihi çınar, Murat Paşa Camii, Eski Tren Garı ve Eski Çarşı şehir turumuz sırasında göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından Belgrad’ a hareket. Varışımın takiben akşam yemeği ve otelimize transfer. Konaklama Belgrad yakınlarındaki otelimizde.

8. GÜN CUMARTESİ BELGRAD - İZMİR

Sabah kahvaltımızı takiben Belgrad Havaalanı'na transfer. Check-In işlemlerimizi tamamladıktan sonra Air Serbia Havayolları’na ait, JU 0820 sefer sayılı, AKTARMASIZ DİREKT tarifeli uçuşumuz ile saat 12:40'da İzmir’e hareket ediyoruz. Yerel saat ile 15:20'de varış ve başka bir Fibar Tur  turunda buluşmak üzere vedalaşma.

 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM
ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. ÇocukTaksitler
20.04.2024679,00854,00 679,000 - 2 Yaş 679,00
2 - 12 Yaş 679,00
Taksitler »
01.06.2024699,00894,00 699,000 - 2 Yaş 679,00
2 - 12 Yaş 679,00
Taksitler »
29.06.2024699,00864,00 699,000 - 2 Yaş 119,00
2 - 12 Yaş 679,00
Taksitler »
20.07.2024699,00864,00 699,000 - 2 Yaş 679,00
2 - 12 Yaş 679,00
Taksitler »
24.08.2024699,00864,00 699,000 - 2 Yaş 679,00
2 - 12 Yaş 679,00
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • PROGRAMDA BELİRTİLEN ŞEHİRLER ARASI ULAŞIMLAR ve YURTDIŞINDA HAVAALANI TRANSFERLERİ
  • PROGRAMDA BELİRTİLEN ŞEHİRLERDE TOPLAM 7 GECE ODA KAHVALTI (Continental) KONAKLAMA
  • TÜM ÇEVRE GEZİLERİ
  • 6 AKŞAM YEMEĞİ (BİR ADEDİ BALKAN GECELİ)
  • FİBAR TUR REFAKATİ VE PROFESYONEL REHBERLİK


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • YURTDIŞI ÇIKIŞ FONU (DEVLETE ÖDENEN) (uçuştan önce müşterimizce bankaya yatırılmalıdır)
  • GİDİLECEK ÜLKELER TARAFINDAN İSTENEBİLECEK PCR, ANTİJEN V.B. TEST MASRAFLARI
  • İSTEĞE BAĞLI TURLAR ve OTEL AKTİVİTELERİ
  • SEYEHAT SAĞLIK SİGORTASI (25EURO)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    Otellerinin Giriş saatleri 15:00 – 17:00 arası  / Çıkış saatleri 10:00 – 12:00 arasındadır.
    Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.
    *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.
    Gruplarda fiyatlar geçerli değildir, Özel fiyatlarımızı sorunuz.
    Sırbistan : 2 doz aşı olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR gerek yok. Aşı kartı yoksa, PCR testi girişten önceki 48 saat içinde alınmış olmalıdır.
    Bosna Hersek : 2 doz aşı olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR gerek yok. Aşı kartı yoksa, PCR testi girişten önceki 48 saat içinde alınmış olmalıdır.
    Karadağ : 2 doz aşı olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR gerek yok. Aşı kartı yoksa, PCR testi girişten önceki 72 saat içinde alınmış olmalıdır.
    Arnavutluk : Test İstenmiyor.
    Makedonya : 2 doz aşı olunduysa (Aşı Kartı Varsa) PCR gerek yok. Aşı Kartı yoksa, PCR testi girişten önceki 48 saat içinde alınmış olmalıdır.
    Türkiye Ülke girişten en az 14 gün önce aşı yaptırdıklarına veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere son altı ay içinde COVID-19 hastalığını geçirdiklerine dair ilgili ülke resmi otoriteleri tarafından düzenlenmiş belgeleri/sertifikaları ilk çıkış noktalarında ibraz etmeleri beklenmektedir.

    Bu kişilerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen test raporu ibrazı talep edilmeyecek olup, bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Aşı sertifikasının veya COVID-19 hastalığını geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda, girişten en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten en fazla 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.

    -------------

    Tur Programımız minimum 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
    Yeterli katılımın olmadığı ancak turun gerçekleştirildiği durumlarda İngilizce rehberlik verilebilir.
    Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
    3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    Tur programında dâhil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Fly Express sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
    Sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için alternatif bilgiler bulunduğu durumda konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz.
    Promosyon ve Erken Rezervasyon kampanyalı turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz.
    Fly Express, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Fly Express, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    VİZE

    T.C vatandaşları için vize uygulaması yoktur. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile yeterlidir.
    T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. 
    Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Fly Express sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 
    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 
    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.


    İptal Şartları
    https://www.fibartur.com/aydin-cikisli-balkan-turu
    FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ.
    Hasanefendi Mah.Gençlik Cad.No: 38/A Efeler Aydın
    0256 213 66 99


    Bu çıktı 29.03.2024 00:00 tarihinde verilmiştir. FİBAR TURİZM SEYAHAT TAŞ. TİC. LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.